fbpx

Gelukkig kerstfeest! Ik hoop dat je een heerlijke Kerst hebt (gehad) met jezelf en je geliefden om je heen. Dit is een tijd van verbinding. Waar je ook bent in de overgang van oud naar nieuw, neem deze dagen de tijd om te voelen dat je onderdeel bent van een groter geheel.  

Jij staat in het midden van een oneindig netwerk, een web van verbindingen. Met de mensen om je heen, dichtbij en verder af, op dit moment en via je voorouders. Met gebeurtenissen, in het heden, verleden en in de toekomst. Je hebt toegang tot een veld van wijsheid, ervaring, kennis, support, kracht, verbinding. 

Stel jezelf voor dat er via al die verbindingen liefde en kracht naar jou toestroomt. Misschien ben je nog bezig met afronden en loslaten, voel dan dat al die verbindingen je daarbij helpen. Je bent nooit alleen. 

En misschien is het tijd voor de volgende stap. En die gaan we vandaag zetten. Die van verlangen.

Want iedere overgang of transitie fase begint pas echt bij het (h)erkennen en expliciet maken van je verlangen naar iets anders.

Heb je de vorige stappen gemist, doe ze dan alsnog. Dat helpt je om je verlangen nog meer helder te krijgen.

Hier vind je stap 1
Hier vind je stap 2
Hier lees je waarom het bewust doorlopen van een transitie fase, bijvoorbeeld aan het einde van het jaar, zo belangrijk is om bij jezelf te komen en kristalheldere  richting te creëren voor dit nieuwe jaar.

 

Stel je voor… 

“De toekomst dient zich eerst aan in een gevoel”. Vaak hebben we de neiging om die eerste gevoelens van verandering opzij te schuiven. De sluimerende onrust, het gevoel van ontevredenheid, het onbehagen van niet vervuld en bevredigd zijn, laten we overrulen door onze ratio die wijst op alles wat we hebben, dat we niet mogen klagen, die zoekt naar een verklaring, of het begrijpen, analyseren, waarom we toch zo onrustig zijn.

In die onrust, het onbehagen, zit een verlangen verborgen. Dat verlangen is potentie die aanklopt en wil groeien. Je verlangen is de voorbode van de nieuwe fase die zich aankondigt.
Eén die gaat over meer bezieling, zingeving, meer verbinding en vreugde. Over je passies en talenten voluit leven en de rem van jezelf afhalen. 

Waar verlang jij naar, en hoe ziet dat eruit? 

 

Ignite your spark

Zoek de stilte op, om je heen en in jezelf. Richt je aandacht naar binnen. Voel je adem, en volg de beweging van je adem in je lichaam. Naar je hart, naar je buik en je bekken. Naar je diepste wijsheid en de verbinding die je hebt met de bron van leven.

 

Schrijf vanuit je intuïtie wat er opkomt bij de volgende vragen en neem voor iedere vraag even de tijd:

Waar verlang je het meest naar?
Wat wil je in deze volgende fase, in het nieuwe jaar, creëren?
Stel jezelf voor een jaar van nu. Wat heb je dan gerealiseerd?
Hoe ziet dat eruit?
Hoe voel je je dan?
Hoe of wie ben je dan, anders dan nu?

Schrijf dit zo gedetailleerd mogelijk op, en let erop dat je het niet hoeft te bedenken. Laat je intuïtie aan het woord en censureer jezelf niet.
Schrijf het mooiste verhaal over jouw verlangen dat jij wilt realiseren.

 

Maak er een jaar thema van!

Maak het concreet en expliciet bijvoorbeeld in een jaarthema.
Hoe kun je je verlangen vatten in één of een paar worden, of een korte zin, die samenvat wat jij wilt realiseren? 

Je thema is als het ware een concrete intentie en een krachtige reminder die als een motor werkt om je verlangen en de realisatie daarvan kracht bij te zetten.

Hoe krachtiger en hoe sterker je je ermee verbindt, hoe meer het ook een richtingaanwijzer is voor je keuzes.
Helpt iets je dichterbij of er juist verder vanaf?

Voorbeelden van jaarthema’s:
Fun, Free, Fabulous
Een ton op de bank
Wealthy Life
Sterk fundament
Feed the Feminine First
Family first
Uitgelijnd
Play it forward
Next Level

Waar verlang jij naar in 2021?
Laat het me hier weten >

Tot volgende week! Dan neem je de laatste stap, zodat de route vrij ligt voor jouw bloei het komende jaar.

Heb een prachtige week!

Warme groet,

Alijne

 

PS. 2020 was een jaar van grote veranderingen en onrust. En daardoor grote kansen en nieuwe mogelijkheden! In 2020 is de koers gezet voor een nieuwe richting. Collectief: we zien dat de ‘oude’ lineaire manier van meer-meer-meer en door-door-door niet meer houdbaar is en willen naar een wereld die uitgaat van duurzaamheid, genoeg voor iedereen, verbinding, betekenis. En persoonlijk: we zijn massaal op zoek naar meer bezieling, vreugde, verbinding met onszelf, anderen, het leven, wijsheid, ruimte.
Vrouwen leiden deze weg. Wat nodig is, is dat wij vrouwen nú de handschoen oppakken: worden wie jij werkelijk bent, terug naar jouw essentie en ontdekken én gaan creëren waar jij wérkelijk naar verlangt. Vrouwelijke kracht is nu nodig. En jouw verlangen is het kompas. Voor een persoonlijk leven vol innerlijke rust én flow, en voor wat nodig is om als collectief te groeien. 

Voel jij dat? Verlang je in 2021 te laten stralen wat er nog meer in jou zit?
Plan dan nu een gratis kennismaking gesprek in en dan kijken we waar jij naar verlangt, wat je tegenhoudt en wat je nodig hebt om dat te realiseren.