fbpx

Ik wens je een prachtig en magisch nieuwjaar toe.  Een jaar vol dromen die uitkomen, doelen die je manifesteert en een jaar waarin je de mooiste, meest florerende versie van jezelf wordt.
Vandaag ronden we deze miniserie over transformatie, sprankelend van oud naar nieuw, af met deze vierde en laatste stap. 

Deze laatste stap gaat over jouw identiteit. Wie heb jij te worden, om je verlangen werkelijkheid te laten worden?

 

Van binnen naar buiten

Deze laatste stap gaat over hoe jij innerlijk mag groeien om je visie en je verlangen in realiteit te brengen.
Met deze innerlijke transformatie stap ontsluit je potentie om werkelijk voluit te floreren.

Wil je de eerdere stappen nog eens lezen of heb je ze gemist, dan vind je hier:
>> Stap 1: Voluit Ontvangen
>> Stap 2: Afronden en Loslaten
>> Stap 3: Je Diepste Verlangen

 

Life is shaped from the inside out

Vorige week heb je jouw visie voor 2021 gecreëerd. Ingetunet op je diepste verlangen. Gevoeld waar de meeste energie is, wat het meest rijp is om te creëren en waar jij het meest blij van wordt.

De kern van het creëren van je verlangens, is echter niet wát je doet, of hoe. Maar wie jij moet worden om je verlangen in werkelijkheid te brengen.

Jouw verlangen is de motor achter jouw groei. Dat betekent, dat het volgen van dat verlangen je gaat vragen jezelf te stretchen. Nieuwe delen te herontdekken en te ontwikkelen. Nieuwe skills en vaardigheden eigen te maken. Barrières te doorbreken. Schaamte, schuld, oude emotionele patronen te ontmantelen en te transformeren.

De kern van transformatie is dát proces. Het groeien in de persoon die jij kunt zijn. Door te stappen in de potentie die je voelt in je verlangen. Je hebt dat al in je. Jij bent die persoon al. Op een andere tijdlijn, die van je toekomst, waarin je verlangen al werkelijk is geworden, ben jij die persoon.

En net zoals in een eikel al de code zit besloten die het nodig heeft een machtige eik te worden, en in een rosebottel alles zit om te groeien tot de prachtige roos, zit in jou alles wat jij nodig hebt om dit verlangen te realiseren en je potentieel waar te maken. Je hoeft je er alleen maar opnieuw mee te verbinden.
En vanuit die nieuwe manier van zijn, vanuit jouw vernieuwde versie, die nog meer vanuit jouw essentie komt, ga je andere dingen doen. Andere keuzes maken.

“Life is shaped from the inside out. If you change the way you see yourself, your world will change.”
Wayne Dwyer

Transformatie gaat vooral over anders zijn.

 

Welk verhaal  geloof je over jezelf?

Daarbij is het handig jezelf te realiseren dat de persoon die je nu bent, alleen maar bestaat op basis van de keuzes die je tot nu toe gemaakt hebt, op basis van het beeld dat je van jezelf hebt.
Een verhaal over jezelf waarmee je jezelf identificeert. Waarmee je jezelf identificeert, bepaalt wie we zijn.

Dat verhaal beschrijft ook wat van je verwacht wordt, welke normen en regels erbij horen en wat wel of niet mogelijk is voor je. In dat verhaal maak je bepaalde keuzes en gedraag jij je op een manier die daarbij past.
Die verhalen hebben we allemaal. Ze vormen ons belief systeem over onszelf. Dat is nuttig, want het ordent de wereld voor je en het helpt je bepaalde talenten te ontwikkelen en doelen te bereiken.

Maar wat je hier heeft gebracht, is niet hetzelfde als wat je helpt naar een volgende fase.

Dus de vraag nu is, welk deel van dit verhaal helpt je niet meer? Welk nieuw verhaal helpt je te groeien? 

 

Future Self

Een fijne manier die ik heel veel gebruik in mijn eigen reflecties en in mijn coaching, is het verbinden met je future self.

Sluit je ogen, en stel jezelf voor dat je toekomstige zelf voor je staat. Een stralende, lichtgevende, wijze, krachtige, speelse jij. De versie van jou, die het verlangen van dit jaar al gerealiseerd heeft. Die alles al heeft geïntegreerd.
Die al gegroeid is op de manier zoals jij zult groeien dit jaar. Haar innerlijke barrières al heeft doorbroken en heeft geleerd wat ze moest leren.
Die nieuwe support structuren heeft gebouwd, mensen om zich heen heeft verzameld. Misschien afscheid heeft genomen van sommige relaties of verplichtingen die niet meer in lijn zijn met haar hoogste doel en verlangen.

Wie is zij?
Hoe ziet ze eruit? Hoe loopt, staat, beweegt ze?
Hoe is zij anders dan nu?
Wat is er anders aan waar zij is dan aan waar jij nu bent?
Met wie omringt ze zich? Wie is er bij haar, wie niet meer?
Welke groei-limieten, welke innerlijke barrières of glazen plafonds, heeft ze overwonnen?
Welke niet-helpende patronen of overtuigingen heeft ze losgelaten of getransformeerd?
Welke wijsheid wil ze met je delen over het komende jaar?
Misschien geeft ze je een symbool. Wat is dat?

Wat is de I Am Statement die bij haar hoort? 

I am … 
Ik ben …. 

Neem haar vreugde, haar wijsheid, stralendheid, kracht en sprankeling in je op. Dit ben jij. Stel je voor dat zij opgaat in jou, dat jullie samenvoegen.
Dat je op ieder moment toegang hebt tot deze versie van jou.

 

Show up!

Nu, vanuit de embodying van deze nieuwe versie van jou, en de inzichten die je Future Self je geeft, kun je keuzes maken die daarmee in lijn zijn.

Je werkelijkheid verandert, doordatje daadwerkelijk andere dingen gaat doen. Niet omdat je jezelf daartoe moet motiveren, of door discipline, maar doordat jouw verlangen zo krachtig is, zo aantrekkelijk, en deze nieuwe versie van jou zo’n inspirerend voorbeeld van wie jij kunt zijn, dat je daar als vanzelf naartoe getrokken wordt.

Als je vandaag meer vanuit je future self zou leven, wat zou er dan anders zijn?
Welke geïnspireerde actie kun je vandaag doen?

Wat ga je misschien niet meer doen of stoppen?
Wat ga je starten?
Waar ga je meer van doen?
Wat heb je daarvoor te ontwikkelen, leren, oefenen?
Hoe ga je dat aanpakken?

Wat is je eerste stap om dit deze week in de praktijk te brengen?

 

You did it!

Je hebt onze gezamenlijke innerlijke transformatiereis van oud naar nieuw helemaal doorlopen!

Dank je wel voor je inspirerende aanwezigheid en je fijne energie. Het was super dat je erbij was!

 

Now it’s your time

Ik kan niet wachten om jou te zien stappen in de nieuwe versie van jou, volop florerend vanuit vol potentieel! En ik ben super benieuwd wat dat je over een jaar gebracht heeft.
Je weet ook, nu begint het pas.

De beweging die nu gaande is, the rise of the feminine, die zoektocht naar meer balans, meer zingeving, meer bezieling, meer vervulling die we allemaal voelen, die gaat hierover. Over transformatie. Onze wereld vraagt om vrouwelijke kracht, en diep van binnen voelen wij dat we die kracht, en ons potentieel en leiderschap, te lang kleiner hebben gehouden dan nodig is. Komend jaar is onze tijd, is jouw tijd. 

Dat betekent dat wij hebben te groeien in ons innerlijk leiderschap. Dat is een reis van continue transformatie, leren, in de praktijk brengen, tegen barrières aanlopen, en weer volgende groei aangaan. Zodat je écht tot bloei komt, en met jou talloze andere vrouwen. Zodat we elkaar inspireren, en samen een nieuw systeem creëren. Waarin we werkelijk floreren met al onze talenten. Het meest uit onszelf halen, for the good of all, én in balans zijn, vervuld en gelukkig. Met het mooiste en leukste leven dat je je kunt voorstellen. 
Ik help je daar graag bij. 

Voel jij die ja?
Dan is dit jouw tijd.

Wil je daarover van gedachten wisselen, iets wilt vragen, of wilt delen, ben ik er graag voor je. 

Ignite your sparkle en plan een verhelderend Ontdek gesprek in.

 

Heb een prachtige dag,

Warme groet,

Alijne