fbpx
Selecteer een pagina

Vanochtend zat ik te mediteren en ik kwam er niet in. Het lukte niet te visualiseren wat ik aan het creëren ben, ik werd continu afgeleid, mijn aandacht bleef helemaal niet bij mijn adem of lichaam of waar dan ook, ik sprong overal en nergens heen. En overall overviel me zo’n bleh gevoel, misschien ken je dat. Van “wat heeft het ook voor zin, waarom ga ik niet gewoon weer mijn bed in”, oftewel, algehele bleh.

En hoe verleidelijk dat soms ook is, ik weet ook dat als ik mijn dromen waar wil maken, dat wegkruipen onder de dekens me niet per se dichterbij brengt ;-).

 

De shift naar jezelf

Op zo’n moment helpt mij het meest om in te tunen op de vraag: waar verlang ik naar? Direct ontstaat dan het beeld van het leven dat ik wil leiden, en hoe ik me daarin wil voelen.

Ik zie mezelf dan lachend, stralend, met de zon op mijn gezicht met mijn gezin en andere vrouwen om me heen toffe dingen doen in de wereld, met mijn bedrijf als vehikel om dat te organiseren en financieren.

Ik voel dat acuut in mijn lijf. Ik laat me overstromen met een diep gevoel van overvloed, vreugde, liefde en groei en zie mezelf, bewegend in de wereld vanuit dat gevoel.

Daaruit volgt vervolgens ook weer het contact met mijn missie: het helpen vrijmaken het potentieel van vrouwen.

Het faciliteren van change makers. Hen te faciliteren in hun transitie naar de volgende fase, naar meer betekenis, vreugde en verbinding, terug naar zichzelf, zodat ze moeiteloos gaan stralen en tot bloei komen, en met hun visie en hun presence de wereld mooier maken.

 

Verbinden, durven, co-creeren

Mijn meditatie op dat moment, is in het klein wat co-creatie met het leven is: verbinden met jezelf, durven je verlangens te vertrouwen en te volgen, en te leren hoe je dat co-creëert met het leven.

Als ik iets heb geleerd de afgelopen 15 jaar, is dat dit de drie cruciale elementen zijn om te floreren.
Vooral voor vrouwen is dit superbelangrijk. Want juist deze drie elementen missen we in ons leven, en dat houdt ons tegen om het volle potentieel dat in je zit eruit te laten komen.

 

Verbinding

We zijn niet zo verbonden met onszelf. We leven in een wereld die ons vraagt steeds meer te doen en sneller te produceren, waardoor we geen tijd hebben om naar onszelf te luisteren. Als dat dan al lukt in de ruis om ons heen.

We zijn zo gewend te leven vanuit wat we allemaal moeten, dat je aandacht meestal is gericht op je to-dolist, en op de behoeften van anderen. We leven van buiten naar binnen, waardoor we ons eigen kompas kwijt zijn.

Bovendien geven we onszelf geen toestemming, en durven we zo vaak niet op onszelf en onze eigen verlangens te vertrouwen.
Mag ik zijn wie ik ben, is dat genoeg? Kan ik op mezelf vertrouwen, kan ik mijn missie en droom serieus nemen? Durf ik mijn verlangen te volgen?

 

Durven jezelf toestemming te geven

Een deeltje daarvan is angst voor het onbekende of voor consequenties die je niet kunt overzien, maar nog veel vaker gaat het over mogen. Toestemming hebben om écht de waarde van wat jij verlangt, van wat jij droomt, vindt, weet, te gaan zien. Te weten dat jij, en wat jij vindt, ziet, wilt, ertoe doet. Jouw verlangens voorop te stellen.

Ongeacht wat je partner, je vriendinnen, je collega’s, je vrienden of je vader of moeder ervan denkt. Het durven vertrouwen op jezelf en het volgen van je verlangens is cruciaal om die vrouwelijke kracht te ontsluiten en kristalheldere richting aan je leven en je dromen te kunnen geven en te leven van binnenuit.

 

Co-creeren

En de leuke paradox is, als je gaat vertrouwen op je eigen intuïtie, wijsheid, verlangens, dan hoef je niet meer alleen op je eigen kracht te vertrouwen. Dan stel je jezelf namelijk automatisch open voor verwondering en cocreatie met het leven. Dan kom je in een natuurlijke stroom terecht in samenwerking met een veel grotere force of nature en het universum.

Dat klinkt misschien wat vaag, maar dat is het niet.

Vanuit ons gevoel van alleen staan, of sterk en onafhankelijk moeten zijn, sluiten we ons af van flow: een moeiteloze manier van dingen laten ontstaan.
Als je durft te vertrouwen op het niet-weten, geen controle hebben, meebewegen met het leven, vanuít jouw kern en verlangen, dan liggen de mogelijkheden voor je open.

 

Daar ontstaat bloei: in overvloed, vreugde, liefde en continue groei.

Dat wens ik je toe, vanochtend beginnend bij mezelf ;-).

Ik hoop dat dit waardevol voor je is. 
Heb een prachtige week en laat me weten wat je eraan hebt gehad!

Warme groet

Alijne

 

PS

Volg je me al op Instagram? Daar deel ik meer inzichten, tips en dagelijkse inspiratie met je voor een moeiteloze transitie naar een stralend bloomend leven, vol vreugde, betekenis, verbinding en de impact die jij wilt, zonder stress en struggle.