Welkom!

Ik ben Alijne.

Wat gaaf dat je hier bent!

Druk-druk-druk, op een Intercity zitten, moeten rennen om aangehaakt te blijven. Weten dat er meer in zit, maar ondertussen het niet voor elkaar krijgen om de dingen echt te veranderen. Ik ken het.

Een paar jaar geleden was ik zelf een drukbezette programmamanager, verantwoordelijk voor de leiding van een complexe organisatie, schakelend op meerdere borden tegelijk in hoog tempo. Ik presteerde heel goed en was het prototype achiever, een echte goal-getter en winnaar.

Tot gaandeweg ergens iets ging sluimeren. ‘Dit zou toch ook anders moeten kunnen?’ Moeitelozer. Met meer flow, ontspannener, meer balans, meer plezier. Ik was steeds zoo moe. Kreeg steeds meer kleine klachtjes. Ik had al lang niet meer écht genoten. En zag zondag al op tegen weer een volle week. Hoe lang was het geleden dat ik niet geregeerd werd door mijn inbox en agenda? Dat ik spontaan even de stad of het bos in kon? Ik sliep minder goed, dacht bij het inslapen en opstaan direct alweer aan het werk. Wanneer had ik voor het laatst eigenlijk even niet ‘aan’ gestaan? En ik kreeg het gevoel dat er meer in mij zat, dat er niet uit kwam. Ik zat op een carrière spoor, maar ik voelde dat dat maar een stukje van mij was. Er zat veel meer in mij. Ik wilde meer. Maar daar kwam ik niet aan toe. Ik was veel te druk bezig met rennen in de molen en aangehaakt blijven op wat ik het best kan omschrijven als een Intercity. En ik zat niet achter het stuur. Hoewel ik het toen niet echt doorhad, was ik continu gespannen. Altijd moe, geen energie en thuis een steeds minder leuk mens. Ik stevende af op een burn-out.

 

Ik ben iemand die danst met het leven, die geniet, die van het leven houdt. Die huppelt. Dat deed ik al lang niet meer en toen wist ik: dat klopt niet. Er moet iets anders.

 

Stoppen met rennen

 

Rond de geboorte van mijn derde dochter ben ik 10 maanden ertussenuit gegaan. Ik ben gedoken in vrouwelijk leiderschap, vrouwelijke gezondheid, persoonlijke groei en geluk. Ik leerde hoe ik los kon komen van de ratrace en alle verwachtingen, en me weer kon verbinden met mezelf. En niet alleen met mijn persoon, maar een paar lagen dieper. We hebben allemaal een plek van energie, rust, liefde, geluk in ons. Ik noem dat je eigen basis. Daar zit je wijsheid en je kracht. Je innerlijk kompas. Als je met die plek in jezelf verbonden bent, ben je in balans en succesvol van binnenuit.

Met mijn achtergrond als fysiotherapeut, coach en gezondheidswetenschapper, yogadocent en organisatiemanager en mijn eigen ervaring, heb ik een methode ontwikkeld die vrouwen helpt te gaan thriven: succesvol te zijn van binnenuit. En een leven te creëren vol vreugde, in balans en 100% jezelf.

 

Thriving in plaats van overleven

 

De manier waarop we nu naar werk en succes kijken, leidt tot een ratrace, met als gevolg stress, gezondheidsklachten, burn-out, relatieproblemen, enzovoorts.

In haar boek Thrive geeft Arianna Huffington een manier van kijken naar succes, waarin ze beschrijft: ‘In onze Westerse maatschappij hebben we succes teruggebracht naar twee maten: macht en geld. Dat is niet langer toereikend. We hebben een derde maat nodig die succes definieert. En dat is thrive: een leven vol well-being, wonder, wisdom en giving.’ En dat kun je leren. Daar wil ik bij helpen.

 

Creëer een leven vol vreugde, balans en impact

 

Ik doe wat ik doe omdat ik een grote passie heb voor de kracht van vrouwen, de wonderen van ons lichaam en onze vrouwelijke natuur. En omdat ik wens voor mijn dochters en hun generatie, dat zij onze ‘next feminine leaders’ worden: sprankelend, impactvol, verbonden met zichzelf en elkaar. Vrouwen zijn een gigantische bron van onbenut potentieel. Als meer vrouwen zich vrij voelen en vertrouwen op hun innerlijke kracht en grootsheid, en vanuit die innerlijke kracht leiderschap nemen, wat een impact zal dat hebben op hun omgeving en de samenleving. Een krachtige vrouw, die succesvol van binnenuit, is het voorbeeld voor een succesvolle volgende generatie van mannen én vrouwen. Happy woman, happy family, happy world.

 

Ik wil een omgeving creëren waarin vrouwen elkaar empoweren om ambities waar te maken, inspireren om voluit te gaan, vieren dat we briljant zijn (want laten we wel wezen, dat is zo), elkaar steunen en dragen als dat nodig is, elkaars wijsheid naar boven halen en de volgende generatie daarin meenemen. Een wholeness center voor vrouwen. Een plek om je te helpen ambities waar te maken en succesvol en invloedrijk te zijn vanuit innerlijke balans.

Daarvoor is nodig dat vrouwen meer vertrouwen krijgen in hun leiderschap en de handschoen oppakken, en dat we het concept van succes herdefiniëren, zodat het beter past bij wie wij zijn en hoe wij willen leven.

Dat begint bij jou

 

De belangrijkste shift die je kunt maken, is loskomen van de molen waar je in zit en terugkomen bij je eigen basis. We hebben allemaal een innerlijk kompas; een plek van kracht, vreugde, rust en energie in ons. Daar zit je route naar succes. Maar daar ben je niet altijd. Het leven overkomt je en haalt je uit balans. De kunst is weer terug te veren, en dat steeds eerder en sneller te doen. En dat zó in te bedden, dat het routine wordt.

Daardoor ben ik niet alleen veel meer ontspannen en heb ik meer energie en balans en minder stress. Maar ik werk ook iedere dag met zin aan een leven dat 100% bij mij past, waarin ik de dingen doe die ik belangrijk vind, tijd heb voor de mensen om me heen en alles uit mezelf haal en daarmee succes opbouw.

 

En dat kun je leren, ook zonder dat je er 10 maanden tussenuit hoeft. Daar kan ik je bij helpen.

Werk met mij.