fbpx
Selecteer een pagina

Welkom!

Ik ben Alijne.

Druk-druk-druk, op een Intercity zitten, moeten rennen om aangehaakt te blijven. Voelen dat er meer is, maar het niet kunnen veranderen. Ik ken het.

Een paar jaar geleden was ik zelf programmamanager met een druk hoofd en een volle agenda. 

Presteren en geprezen worden is lange tijd mijn rode draad geweest. Snel, slim en ambitieus zijn leidde me naar drukbezette rollen met leiding over complexe organisaties. Ik presteerde goed, maar het leverde me steeds minder energie op.
Ik was altijd overal in gerold en had alle kansen gepakt, was snel gegroeid, en toen was ik er… en vroeg ik me af hoe ik hier nu terecht gekomen was. Was dit wat ik wilde?

Met de geboorte van mijn dochters, ging het steeds sterker sluimeren. ‘Dit zou toch ook anders moeten kunnen?’ Moeitelozer. Met meer flow, meer ‘ease’. Minder hard werken om mijn mannetje te staan en meer in verbinding met mezelf. Minder stress, meer in balans.

Er is meer.

Ik had het gevoel dat er meer in mij zat en dat er meer mogelijk was dan dat eruit kwam. Ik wilde onderzoeken waar mijn hart echt lag, en hoe ik die potentie van wat ik in mij voelde kon vrijmaken. 

Stop.

 

Rond de geboorte van mijn derde dochter ben ik 10 maanden ertussenuit gegaan. Ik stapte uit de molen en kwam terug bij mezelf, door te voelen en te vertragen. Alles wat ik zelf doormaakte, en wat ik geleerd had over vrouwelijk leiderschap, vrouwelijke gezondheid, persoonlijke groei en geluk en hoe dat werkt voor vrouwen in onze wereld kwam samen.

Ik vond mijn passie in het helpen van vrouwen uit de ratrace te stappen en in contact te komen met hun authentieke wijsheid en kracht, zodat ze weer sprankelen, succesvol zijn en helemaal in balans. En in staat zijn te creëren waar ze het diepst naar verlangen. Zodat we kunnen groeien tot de krachtige vrouwen die we zijn. Zelf, en samen.

Waarom ik doe wat ik doe

 

We zijn gewend te presteren, resultaat te halen, door te zetten, to make it happen, actie, meer-groter-sneller. Om jezelf verder te ontwikkelen, en verder te groeien, te leven zoals voor jou bedoeld is, werkelijk te thriven, is dat niet meer toereikend.
Vrouwelijke kracht is nodig. Die is zachter, met kwaliteiten als toelaten, laten groeien, ontwikkelen, verbinden, voelen, vertragen. Laten ontstaan in plaats van najagen. Met ongekende mogelijkheden.

 

In ons leven denderen we maar door.

Maar een vrouwenleven gaat in fases en cycli. En die fases zijn levensveranderend, op elk vlak van ons leven voelbaar. Ze zijn ook behoorlijk intensief en gaan gepaard met lichamelijke veranderingen, identiteitsvragen, vragen over relaties en betekenisgeving, en hoe dit te combineren met ambities & werk.

Zeker als je ambitieus bent, ben je gewend te bereiken wat je wilt, te presteren en te sturen met controle. Maar gaandeweg kun je merken dat dat steeds meer spanning geeft en minder energie.

Dat komt, omdat we leven op een manier die niet meer bij ons past en bij wat we verlangen. Je moet steeds harder werken. Onzekerheid en stress nemen toe. De meesten van ons raken uit balans, we raken onszelf kwijt of komen op een hardere manier tot stilstand, in een burn out of met ernstigere lichamelijke klachten bijvoorbeeld.

 

Ergens komt een moment dat je weet: er is meer.

 

Er is meer in mij dan er nu uit komt, en er is meer in het leven dan doorrennen op de sneltrein en nooit genoeg. Kan het niet anders? En hoe dan?
En misschien voel je ook dat er meer in jou zit. Dat jij een grotere potentie hebt in wat je wilt betekenen in deze wereld en vraag je je af hoe je meer zin geeft aan je leven en werk, terwijl je je eigen ambities waarmaakt.

Dat is je wake-up call. Nu is het belangrijk de tijd te nemen om te voelen waar je hart werkelijk ligt. Wat je verlangt en opnieuw stil te staan bij wie jij bent. Want jij bent niet dezelfde als wie je was hiervoor.

Ik ondersteun vrouwen in dit proces van weer verbinden met zichzelf, terug naar hun authentieke, feminiene kern, en van daaruit het ontsluiten van je potentie en het vinden van wat je ten diepste laat bruisen van energie: wie jij ten diepste bent en wat jij wilt betekenen in de wereld. En daar vol voor te gaan!

 

Dat doe ik met coaching en retreats voor vrouwen op het snijvlak van werk, vrouwelijk leiderschap en gezondheid/balans.

♥ Leiderschap gaat over authentieke presence: wie ben ik en wat wil ik betekenen?
♥ Carrière gaat over je ware zelf zijn en je volle potentie en talenten tot uiting brengen in het werk dat je doet zodat je jouw unieke bijdrage levert.
♥ Vrouwelijke gezondheid en balans gaat over in contact zijn met je vrouwelijke kern, kracht en lichaam: hoe kun je dat doen, zonder de ratrace, terwijl je volop geniet en bij jezelf blijft.

Dat is thriven, floreren.

Het antwoord dat voor mij alle verschil heeft gemaakt, is leven en werken vanuit je authentieke feminiene kracht.

Wanneer je je verbindt met die basis, die inherent is aan ons vrouw-zijn, komt er een bron van energie vrij die ruimte maakt voor meer potentie en mogelijkheden dan je je voor ogen hebt gehouden.

 

Ik werk het liefst via het lichaam, gebruik veel meditaties en visualisaties en werk direct met de kern.

Ik gebruik in mijn coaching en retreats mijn achtergrond, kennis en ervaring op basis van alle opleidingen die ik heb gedaan in gezondheids-& gedragswetenschappen en psychologie, Oosterse wijsheid tradities, haptonomie en mijn kennis van het vrouwelijke lichaam en vrouwelijke energie vanuit mijn Feminine Power Transformationeel Coaching opleidingen en specifieke training op gebied van vrouwelijk leiderschap.

En natuurlijk is mijn eigen ervaring als vrouw, moeder, partner, ondernemer en leider in organisaties en alles wat ik geleerd heb op mijn eigen reis het fundament onder alles.

 

You are a powerful woman

 

Vrouwen zijn een gigantische bron van onbenut potentieel. Als meer vrouwen zich vrij voelen en vertrouwen op hun innerlijke kracht en grootsheid, en vanuit die innerlijke kracht leiderschap nemen, heeft dat enorme impact op hun omgeving en de samenleving. Een krachtige vrouw, die succesvol van binnenuit, is het voorbeeld voor een succesvolle volgende generatie van mannen én vrouwen. Happy woman, happy family, happy world.

En dat kun je leren, ook zonder dat je er 10 maanden tussenuit hoeft. Daar kan ik je bij helpen.

Werk met mij.

Creëer een leven vol vreugde, balans en impact

 

De wereld heeft behoefte aan vrouwelijke kracht. Vrouwen brengen een nieuwe energie in de wereld, andere kwaliteiten. Een kracht, die in de afgelopen eeuwen onder het stof is gebleven.

Met mijn onderneming, lessen, programma’s en trajecten, creëer ik een omgeving waarin vrouwen elkaar empoweren en ambities waarmaken, inspireren om voluit te gaan, vieren, steunen en dragen als dat nodig is, elkaars wijsheid naar boven halen en de volgende generatie daarin meenemen. Een plek om tot bloei te komen en leiderschap te nemen, een wholeness center voor vrouwen. Om je te helpen je natuurlijke, vrouwelijke kracht te ontwikkelen vanuit innerlijke balans.

Daarvoor is nodig dat vrouwen weer vertrouwen krijgen in hun kracht en de handschoen oppakken, en dat we het concept van succes herdefiniëren, zodat het beter past bij wie wij zijn en hoe wij willen leven.

Je hoeft niet te kiezen tussen of meer balans of succesvol zijn. Wat waar is, is dat vrouwen gaan stralen, in balans zijn en geweldig inspirerend zijn, als ze verbonden zijn met hun innerlijke kompas, hun vrouwelijke wijsheid en kracht en hun diepste verlangen.

Ik help je je natuurlijke, vrouwelijke kracht te ontwikkelen en van daaruit leiderschap te nemen.

Zit je JA te knikken? Dan is dit ook jouw tijd.

Ik zie ernaar uit met je te werken!

Meer weten over mijn achtergrond?

Ik baseer me op alles wat ik geleerd heb van mijn mentoren en opleidingen in Fysiotherapie (H v Utrecht), Gezondheidswetenschappen (U v Maastricht), Haptonomie (Synergos), Transformational Coaching, Facilitation and Leadership (USA, Feminine Power – Evolving Wisdom Instituut), Playing Big Women’s Leadership Facilitation (Tara Mohr), Yoga Teacher Trainings in feminine yoga, vinyasa, strala, yin, pregnancy yoga.

Daarnaast volgde ik trainingen en workshops bij: Arianne Huffington (Thrive Global, USA), Gabrielle Bernstein (Spirit Junkie Masterclass, USA), Marie Forleo (B-School, USA), Michelle Long (The Practice for Women, USA), 365 Dagen Succesvol (NL).

Voordat ik Next Feminine Leaders oprichtte en Eigentijdz, mijn centrum voor yoga & zelfontwikkeling, was ik succesvol programma- en interim manager in de publieke sector en gezondheidszorg. Ik begeleidde complexe verander- en samenwerkingstrajecten met een miljoenen budget en leidde diverse (management)teams. Daarnaast gaf ik advies, coaching en trainingen aan teams, professionals en managers/ bestuurders.

Al zolang ik me kan herinneren ben ik als turnster en danser bezig geweest met mijn lichaam. Als fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper dook ik als professional diep in de wetenschap van ons fascinerende lichaam en onze natuur. Tijdens mijn yoga opleidingen ontstond mijn passie voor onze vrouwelijke natuur en gezondheid. Na mijn derde zwangerschap nam ik een sabbatical en leerde ik alles over vrouwelijke kracht en vrouwelijk leiderschap.

Uiteindelijk vond ik mijn passie in het helpen van vrouwen uit de ratrace te stappen en in contact te komen met hun authentieke vrouwelijke kracht, zodat ze weer sprankelen, succesvol zijn en helemaal in balans. En in staat zijn te creëren waar ze het diepst naar verlangen.