fbpx

Welkom!

Ik ben Alijne.

Druk-druk-druk, op een Intercity zitten, moeten rennen om aangehaakt te blijven. Voelen dat er meer is, maar het niet kunnen veranderen. Ik ken het.

Een paar jaar geleden was ik zelf een drukbezette programmamanager, verantwoordelijk voor de leiding van een complexe organisatie, schakelend op meerdere borden tegelijk in hoog tempo. Ik presteerde heel goed en was het prototype achiever, een echte goal-getter en winnaar.

Presteren en geprezen worden was mijn rode draad. Snel en slim. Goed brein, altijd hoge cijfers en promoties op het werk. Als je altijd overal in gerold bent, alle kansen gepakt en snel gegroeid, kom je op een punt waar je je afvraagt of dit spoor nog bij je past. Of dit eigenlijk wel jouw eigen plan is of eigenlijk dat van iemand anders.

Tot gaandeweg ergens iets ging sluimeren. ‘Dit zou toch ook anders moeten kunnen?’ Moeitelozer. Met meer flow, meer ‘ease’. Minder hard werken om mijn mannetje te staan en meer in verbinding met mezelf. Minder stress, meer in balans.

Er is meer.

Ik had het gevoel dat er meer in mij zat en dat er meer mogelijk was dan dat eruit kwam.

Het rennen in de molen maakte het moeilijk simpelweg stil te zijn en te luisteren naar mijn eigen stem. Ik verlangde naar een langzamer tempo, ruimte, dichterbij mezelf zijn, zodat ik mezelf weer kon horen. Me weer verbinden met mezelf, mijn lichaam, mijn verlangens.

Ik verlangde naar een volgende stap in mijn ontwikkeling. Een verlangen om dieper te gaan. Ik nam deel aan een leiderschapstraject, maar dat voelde te smal. Teveel de ‘oude’ manier. En dat paste niet meer bij mij.

Stoppen met rennen

 

Rond de geboorte van mijn derde dochter ben ik 10 maanden ertussenuit gegaan. Eerst om mijn eigen ritme, kompas weer te vinden. Ik leerde landen in mijn lijf, voelen, vertragen. Daarna om alles te leren over vrouwelijk leiderschap, vrouwelijke gezondheid, persoonlijke groei en geluk en hoe dat werkt voor vrouwen in onze wereld. En wat ervoor nodig is om te groeien tot de krachtige vrouwen die we kunnen zijn. Zelf, en samen.

Ik vond mijn passie in het helpen van vrouwen uit de ratrace te stappen en in contact te komen met hun authentieke wijsheid en kracht, zodat ze weer sprankelen, succesvol zijn en helemaal in balans. En in staat zijn te creëren waar ze het diepst naar verlangen.

We zijn gewend te presteren, resultaat te halen, door te zetten, to make it happen, actie, meer-groter-sneller. Om jezelf verder te ontwikkelen, en verder te groeien, te leven zoals voor jou bedoeld is, werkelijk te thriven, is dat niet meer toereikend.
Vrouwelijke kracht is nodig. Die is zachter, met kwaliteiten als toelaten, laten groeien, ontwikkelen, verbinden, voelen, vertragen. Laten ontstaan in plaats van najagen. Met ongekende mogelijkheden.

Met mijn eigen ervaring en mijn achtergrond als vrouwelijk ondernemer en leider, coach en wetenschapper, yogadocent en moeder van drie dochters, heb ik een methode ontwikkeld die vrouwen helpt te gaan thriven en succesvol te zijn van binnenuit. Natuurlijk leiderschap vanuit vrouwelijke kracht en innerlijke balans: de Inner Leadership Journey voor vrouwen.

Het begint bij jou

 

Vrouwen zijn een gigantische bron van onbenut potentieel. Als meer vrouwen zich vrij voelen en vertrouwen op hun innerlijke kracht en grootsheid, en vanuit die innerlijke kracht leiderschap nemen, heeft dat enorme impact op hun omgeving en de samenleving. Een krachtige vrouw, die succesvol van binnenuit, is het voorbeeld voor een succesvolle volgende generatie van mannen én vrouwen. Happy woman, happy family, happy world.

En dat kun je leren, ook zonder dat je er 10 maanden tussenuit hoeft. Daar kan ik je bij helpen.

Werk met mij.

Creëer een leven vol vreugde, balans en impact

 

De wereld heeft behoefte aan vrouwelijke kracht. Vrouwen brengen een nieuwe energie in de wereld, andere kwaliteiten. Een kracht, die in de afgelopen eeuwen onder het stof is gebleven.

Met mijn onderneming, lessen, programma’s en trajecten, creëer ik een omgeving waarin vrouwen elkaar empoweren en ambities waarmaken, inspireren om voluit te gaan, vieren, steunen en dragen als dat nodig is, elkaars wijsheid naar boven halen en de volgende generatie daarin meenemen. Een plek om tot bloei te komen en leiderschap te nemen, een wholeness center voor vrouwen. Om je te helpen je natuurlijke, vrouwelijke kracht te ontwikkelen vanuit innerlijke balans.

Daarvoor is nodig dat vrouwen weer vertrouwen krijgen in hun kracht en de handschoen oppakken, en dat we het concept van succes herdefiniëren, zodat het beter past bij wie wij zijn en hoe wij willen leven.

Je hoeft niet te kiezen tussen of meer balans of succesvol zijn. Wat waar is, is dat vrouwen gaan stralen, in balans zijn en geweldig inspirerend zijn, als ze verbonden zijn met hun innerlijke kompas, hun vrouwelijke wijsheid en kracht en hun diepste verlangen.

Ik help je je natuurlijke, vrouwelijke kracht te ontwikkelen en van daaruit leiderschap te nemen.

Zit je JA te knikken? Dan is dit ook jouw tijd.
Ik zie ernaar uit met je te werken!

Een selectie van mijn achtergrond en opleidingen:

Mijn kennis, ervaring en expertise in vrouwelijk leiderschap, gezondheid en innerlijke groei, komen onder meer vanuit mijn achtergrond en opleidingen in Fysiotherapie, Public Health Science, Haptonomie (Synergos, in opleiding), Transformational Coaching, Facilitation and Leadership (USA, Feminine Power, Evolving Wisdom), Playing Big Women’s Leadership Facilitation (Tara Mohr), Yoga Teacher Trainings in feminine yoga, vinyasa, strala, yin, pregnancy yoga.

Daarnaast volgde ik trainingen en workshops bij: Arianne Huffington (Thrive Global, USA), Gabrielle Bernstein (Spirit Junkie Masterclass, USA), Marie Forleo (B-School, USA), Michelle Long (The Practice for Women, USA), 365 Dagen Succesvol (NL).

Overige werk achtergrond:

 

Voordat ik Next Feminine Leaders oprichtte en mijn centrum voor yoga & leiderschapsontwikkeling voor vrouwen, was ik een succesvol programma- en interim manager in de gezondheidszorg. Ik begeleidde complexe verander- en samenwerkingstrajecten in bijvoorbeeld de decentralisatie en transformatie jeugdzorg bij gemeenten, leidde programma’s en organisatie-projecten met een miljoenen budget en leidde diverse (management)teams. Daarnaast gaf ik advies, coaching en trainingen aan teams, professionals en managers/ bestuurders.

Al zolang ik me kan herinneren ben ik als turnster en danser bezig geweest met mijn lichaam. Als fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper dook ik als professional diep in de wetenschap van ons fascinerende lichaam en onze natuur. Tijdens mijn yoga opleidingen ontstond mijn passie voor onze vrouwelijke natuur en gezondheid. Na mijn derde zwangerschap nam ik een sabbatical en leerde ik alles over vrouwelijke kracht en vrouwelijk leiderschap.

Uiteindelijk vond ik mijn passie in het helpen van vrouwen uit de ratrace te stappen en in contact te komen met hun authentieke vrouwelijke kracht, zodat ze weer sprankelen, succesvol zijn en helemaal in balans. En in staat zijn te creëren waar ze het diepst naar verlangen.