fbpx

Vraag aan vrouwen wie ze bewonderen, en 9 van de 10 vrouwen antwoordt iets in de lijn van:
“M, want die straalt kracht uit en vaart haar eigen koers.” “S, die is unapologetic helemaal zichzelf.” “Mijn moeder, omdat ze vol compassie én een onwijs krachtig voorbeeld is.” A, want zij geniet van het leven, straalt rust uit, ze heeft een soort natuurlijke rustige kracht.” “Mijn vriendin I, die me inspireert door wie ze is, die straalt, die vreugde om zich heen heeft.” “S en L, die gewoon zijn, in plaats van altijd maar doen.”

Kortom: we bewonderen vrouwen die vanuit hun natuurlijke, authentieke, feminiene kracht leven, zichzelf zijn en inspireren. Automatisch worden we aangetrokken door hun uitstraling, hun kracht, hun manier van in het leven, en voor zichzelf, staan. Denk aan Maxima. Een Michelle Obama. Een Jacinda Ardern.

Ga maar eens na voor jezelf. Wie bewonder jij? En waarom?

We bewonderen waar we naar verlangen. En als vrouw hebben we vaak de neiging onze volle kracht, presence  en potentie niet helemaal te laten zien. Misschien herken jij dat ook.

Eén van mijn klanten zei het zo mooi:

Ik leef als het ware met de handrem erop. En achter die handrem is er een heel leven dat nog geleefd kan worden.

Dus hoe halen we de handrem eraf, en komen we bij dat leven erachter?

De eerste stap is door je handrem, je innerlijke barrière, te onderzoeken. Wat houdt jou tegen? Waar houd je jezelf tegen? We hebben onszelf mechanismen eigen gemaakt die onze eigen innerlijke barrières, onze handrem, zijn geworden.

Die barrières helpen ons veilig te blijven en ervoor te zorgen dat we geaccepteerd worden. Ze beschermen ons tegen wat we diep van binnen geloven dat kan gebeuren als we niet voldoen aan de norm en verwachting. Als we falen, of juist te succesvol zijn, teleurstellen, niet betrouwbaar zijn, niet goed genoeg zijn, er niet toe doen, alleen zijn.

Van jongs af aan heb je geleerd hoe dat het beste werkt voor jou. Bijvoorbeeld door je aan te passen, niet uit de bocht te springen, altijd top te presteren, de beste te zijn, aardig te zijn, niet te aanwezig te zijn, hard te werken,  juist jezelf te bewijzen.

De prijs van deze veiligheid en controle is minder vrijheid. Je vrije werkelijke authentieke feminiene kracht wordt geremd. Er zit meer in je dan je laat zien, en dat deel klopt zachtjes op de deur en wil naar buiten.

Bewondering, en jaloezie overigens ook, weerspiegelen je eigen verlangen en de potentie die je in je hebt. Daarom bewonderen we de vrouwen die dit wel doen zo.

When you spot it, you got it.

Het goede nieuws is, als volwassen vrouw kunnen we ervoor kiezen onze handrem eraf te halen.

Toen ik in mijn laatste loondienst functie zelf vastliep, gaf een fijne collega me een foto van een dier in een kooi. Het dier zat daar maar, maar de deur stond wagenwijd open.

Zo is het ook met ons. Je hebt jezelf als het ware getemd, je hoeft je alleen maar te herinneren dat je vrij bent, en alles open staat. Dat vergt innerlijk werk. De moed je handrem te onderzoeken, je innerlijke barrières en de diepere overtuigingen die eronder zitten aan te kijken en te transformeren.

Het onderzoeken en transformeren van je innerlijke barrières is een van de fundamenten waar we mee aan de slag gaan in al mijn werk als feminine power coach. Wil je daarmee aan de slag, zodat je ware potentie de ruimte krijgt? Dan help ik je graag.

Nu jij. Waar heb jij de handrem op jezelf gezet? Wie bewonder je en waarom? Welk verlangen van jou zit daarin verstopt en wordt nog verstopt?
Hoe zou het jou helpen dat te delen met iemand in jouw omgeving? Wie kan je helpen je verlangens te onderzoeken, je barrières te transformeren en je vrijheid in te stappen?

Behoefte aan extra inzicht en helderheid? Boek een gratis gesprek. Je bent van harte welkom.

Laat je het me weten? Ik zie uit naar je reactie.

Warme groet,

Alijne