fbpx

Welkom! De komende weken neem ik samen met jou, tussen alle drukte van Sinterklaas en Kerst in, in deze miniserie even pauze. Tijd om te vertragen, te bezinnen en te verbinden met jezelf.

De komende weken doorlopen we samen met elkaar het overgangsritueel van donker naar licht, van oud naar nieuw en van 2020 naar 2021. Deze stappen kun je voor ieder transformatieproces gebruiken, of dat nu van Oudjaar naar Nieuwjaar is, rondom een verhuizing, het beëindigen van een relatie, of de overgang naar een nieuwe baan.

 

Volledig ontvangen

In iedere transitie periode sta je als het ware voor een rivier. Je staat op de oever die je wilt verlaten, gaat het wijde water in en komt er straks uit op de oever waar je naartoe wilt.
Voordat je het water in stapt, en voordat je je aandacht richt op de andere oever, staan we vandaag eerst stil bij waar je nu bent.

Deze eerste stap van de vier in onze gezamenlijke minireis gaat over ten volle ontvangen en verankeren.

 

Overvloed verankeren

Ontvangen gaat over overvloed aanvaarden, volledig uitpakken van wat je hebt gekregen en verankeren wat het je heeft gebracht. Pas als je volledig ontvangt, en kunt zijn met wat er is, kun je verder groeien in wat je verlangt.

Neem deze week, of vandaag, een moment om te vertragen en sta even stil.
Maak een fijne, warme, knusse plek voor jezelf. Pak wat kussens en wentel je in een zachte deken, steek een kaarsje aan. En pak dan je notitie boek erbij.

En laat je gedachten gaan over het afgelopen jaar, of de afgelopen fase die je wilt afronden, en sta stil bij waar je nu bent.

 

Waar ben je nu?

Schrijf vanuit wat je hart je ingeeft:

Wat heeft dit afgelopen jaar (of de fase die je wilt afronden) je gebracht?
Wat was het meest waardevol?
Wat heb je allemaal gerealiseerd en gemanifesteerd?
Waar ben je het meest trots op?
Waar ben je dankbaar voor?
Waar ben je nu, dankzij alles wat je dit afgelopen jaar hebt meegemaakt?

Schrijf alles op of teken het op een mooi vel papier, en neem de komende week de tijd om deze vragen in je gedachten te laten rondgaan en hier bewust bij stil te staan.
Misschien ga je door je agenda van dit jaar.
Bekijk je foto’s, of verzamel je voorwerpen of symbolen die voor jou staan voor wat dit jaar of deze fase je gebracht heeft.

 

Wat is je inzicht?

Wat is het belangrijkste inzicht dat dit je brengt?
Superfijn als je het met me deelt, ik zie ernaar uit.

Deel hier jouw ervaring met me >> 

Volgende week gaan we een stap verder, en kijken we naar wat je wilt achter laten en wat je wilt meenemen.  

Ik hoop dat hier veel aan hebt.

Heb een prachtige dag,

Warme groet,

Alijne

 

PS. Floreren vanuit je vrouwelijke kracht begint bij innerlijk leiderschap. Weten wie jij ten diepste bent en wat je wilt betekenen, jouw leven vormgeven en creëren naar wat jij ten diepste verlangt, werk dat je vervulling geeft en je mooiste talenten en gaven tot hun recht laat komen zodat je verschil maakt en impact hebt op je omgeving. Zodat je je eigen koers leeft in 2021. 
Plan dan nu een gratis kennismaking gesprek in en dan kijken we waar jij naar verlangt, wat je tegenhoudt en wat je nodig hebt om dat te realiseren.
Vanaf januari is er weer ruimte.