fbpx
Selecteer een pagina

Heb jij het gevoel dat er meer is in dit leven dan rennen en vliegen, dat het lichter, met meer joy en plezier kan? Dat er meer in jou zit, op wat voor manier dan ook? Dan is deze blog voor jou.

Vandaag wil ik het met je hebben over het creëren van een leven dat bij jóu past. 100%, vanuit wie jij bent in je kern, waar je je talenten voluit leeft en met plezier je volle licht laat schijnen. Vanuit je intentie, je intuïtie en je Big Why. 

Want laten we eerlijk zijn, de wereld verdient niet minder. En jij ook niet.

 

Jij creëert jouw leven

Jouw leven creëren op jouw voorwaarden betekent allereerst jezelf omarmen als de creatrice die je bent. Gaan staan in je eigen invloed en het besluit nemen dat niemand anders dan jij verantwoordelijk is voor jouw geluk. En dus jezelf volmondig toestemming geven dat wat jij wilt, ertoe doet, dat jouw behoeften allereerst belangrijk zijn en dat jouw voorwaarden legitiem zijn.

Want als jij 100% jouw leven leeft, geef je anderen toestemming dat ook te doen. Is er ruimte voor jou, ruimte voor de ander en creëer je samen 1 + 1 =3.   

Als je dit besluit genomen hebt, hier bewust voor kiest, dan zijn er twee elementen die de kern zijn: intentie en intuïtie. Meer daarover weten, lees dan ook deze blog.

 

Intentie 

Intentie wil zeggen dat je weet wát je creëert. Jouw levensvisie. Welke wereld creëer jij? Waar sta je voor? Wat is het dat jij in de wereld brengt? Waar gaat jouw leven over?
Intentie gaat over waar je jezelf verantwoordelijk voor maakt, maar zonder vast te houden aan de uitkomst, en je vervolgens open te stellen en het vorm te laten krijgen in plaats van te pushen. Dat heb je je intuïtie bij nodig. Voor ons vrouwen onze natuurlijke richtingaanwijzer.

 

Intuïtie 

Intuïtie gaat over jezelf openstellen. Leven in verwondering, nieuwsgierigheid, groei en overvloed. Open staan voor inspiratie en expansie. Je verheugen op alles wat je creëert terwijl je dat aan het doen bent.
Intuïtie gaat niet over op wilskracht je doel voor elkaar krijgen, maar over in flow zijn, het proces laten ontvouwen en aanvoelen wat je te doen hebt en vooral wanneer. Actie ondernemen op basis van inspiratie, zodat je stap voor stap je intentie concreet vorm laat krijgen in jouw leven.

 

Jouw Big Why

Een oefening die je helderheid geeft over jouw levensvisie, is het helder krijgen van je Big Why.

Kom, pak een pen en papier erbij.
Reflecteer met mij op de volgende vragen. Neem de tijd om je antwoord vanzelf te laten komen. Censureer jezelf niet.

  • Van welke wereld droom je? Schrijf het mooiste verhaal over hoe jij die wereld ziet.
  • Als je anderen één ding zou mogen leren dit leven, wat zou het zijn?
  • Welke wereld wil jij voor je kinderen?
  • Maak af: Ik wil helpen een wereld te creëren waarin …

Hoe ben je nu al deze wereld aan het creëren? Wat is jouw rol hierin?

  • Als je aan het eind van je leven boven jezelf uit zou vliegen, en over je hele leven zou kijken, wat heeft dan het meest betekenis voor je gehad in hoe je je leven hebt geleefd?
  • Wat gaat je het meest aan het hart?
  • Wat is jouw grote levensvraag? Welke vraag of thema komt keer op keer terug, in je eigen leven, in je interesses. Wat is de rode draad in wat jij aan het leren en onderzoeken bent in jouw leven, en in wat jij zonder moeite brengt aan anderen?

 

Wat hebben wij nodig om te floreren?

Mijn grote levensvraag is “Wat hebben vrouwen werkelijk nodig om te floreren?” Werkelijk in al onze potentie en vrouwelijke kracht tot bloei te komen en onze mooiste bijdrage te brengen? Wat hebben we nodig, op basis van ons systeem, onze energie, onze natuur, onze kracht, onze potentie? En wat hebben we nodig om dat te ontsluiten en iedere dag te floreren?

Niet alleen nu en dan een doorbraak of een energieboost, maar a new way of living, een nieuwe wereld, vol partnerschap, joy, uitdaging, flow.
Los van druk, stress, moeten, maar vol vreugde, moeiteloosheid, sprankelen, stralen, in onze volle kracht en leiderschap.

Als iedere vrouw van daaruit haar verlangens de vrije ruimte geeft en volgt, stel je voor, wat een inspirerende wereld is dat! Wat een machtige ambities worden dan werkelijkheid.
Ik ben ervan overtuigd dat die kracht gericht is for the good of all, mens en planeet, voor deze en volgende generaties, nu en in de toekomst.

Mijn Big Why en missie is die potentie van vrouwen helpen vrijmaken.

 

Voeden van je intentie, volgen van je intuïtie 

Mijn leerweg bestaat eruit steeds helderder te krijgen wat het recept is voor zo’n florerend leven, wat de blokkades zijn die we allemaal hebben, hoe je de tools praktisch integreert in je dagelijks leven zodat het heel simpel en eenvoudig wordt en hoe we onze omgeving daar zo mee inspireren dat we een nieuwe, voedende context creëren.

Die intentie voed ik dagelijks. Door het voor me te zien. Die energie en het gevoel ervan in mijn lijf te voelen. Mijn intuïtie vertelt me wat ik vandaag kan doen om dat vorm te geven en concreet te maken. In de eerste plaats voor mezelf. Wat heb ík nodig? Wat zijn de elementen in míjn leven die voorwaarde zijn? 

Dat kan heel simpel zijn. Mijn huis laten matchen met het gevoel van mijn intentie. De ruimte in mijn agenda. Mijn kleding mezelf laten bekrachtigen.
Deze blog schrijven.
Mijn klanten helpen.
Een nieuw programma ontwikkelen.
Iedere dag als het ware besluiten, koers kiezen en openstellen.

Intentie en intuïtie, en dan is het leven één grote ontdekkings- en creatie reis. 

 

Ik ben benieuwd: wat is jouw grote vraag? En jouw Big Why?

Laat het me weten in de comments, of reageer op deze blog, ik lees het graag!

Voor nu, geniet van deze heerlijke dag!

Warme groet,

Alijne

 

PS

Volg je me al op Instagram? Daar deel ik meer inzichten, tips en dagelijkse inspiratie met je voor een moeiteloze transitie naar een stralend bloomend leven, vol vreugde, betekenis, verbinding en de impact die jij wilt, zonder stress en struggle.