fbpx
Selecteer een pagina

Goedemorgen prachtige vrouw,

Ik schrijf je op deze koude zondagmorgen, de lucht fris en de natuur wit. Wat een prachtig winter weekend.
Ik hoop dat de start van jouw nieuwe jaar gevuld is met mogelijkheden en het diepe weten dat die mogelijkheden voor je in het verschiet liggen.

“What you can dream, you can create. What you can see, you can be.”

 

Alles wat je verlangt, kun je realiseren

Alles wat je verlangt, alles wat je voelt en van binnen weet, alles wat je je voor kunt stellen en inbeelden over hoe het zou kunnen zijn, kun je realiseren.
Als je dat verlangen serieus neemt en het jouw commitment geeft.

Nu aan het begin van het nieuwe jaar, buitelen de beloftes over elkaar heen, aanhakend op dat massale verlangen naar meer, beter, anders. Meer betekenis, meer verdieping, meer genieten, meer verbinding, meer stralen, meer gemak en flow, meer rust, meer je vrouwelijke, natuurlijke kracht de vrije ruimte, meer impact, meer balans in de wereld, meer tot bloei komen en voluit leven.

In die beloftes zit urgentie: Maak 2021 JOUW jaar! Grijp deze kans NU! Bereik AL je doelen! Wordt de BESTE versie van jezelf!
Voor je het weet, ben je aan het jagen op die nieuwe toekomst, die gewenste verandering aan het pushen en is je nieuwe stress geboren.

 

Het kan ook anders. Moeitelozer.

Hoe kun je gelukkig zijn en tevreden met nu, terwijl je ook verlangt naar meer, anders en beter?
Daar wil ik het deze week met je over hebben.

Uit onderzoek blijkt, dat geluk ontstaat, als je blij kunt zijn precies waar je nu bent, én een visie hebt en een krachtig perspectief op de toekomst.

Blij en gelukkig in het nu: weten dat waar je nu bent, het perfect is. Dat al je keuzes die je hebt gemaakt je hier hebben gebracht. Dat je daardoor gegroeid bent in de persoon die je nu bent. Prachtig, uniek, gifted, krachtig, stralend. Je weet en voelt: het is al genoeg. Je hebt al genoeg, je doet genoeg, je bent al genoeg, gewoon zoals je nu bent, zoals het nu is.

Neem een moment en voel dat. Die connectie in jou met die overvloed van wat er al is, en wat je al hebt, bent en doet.

Én je bent in ontwikkeling. Je voelt je potentie in je borrelen, energie en mogelijkheden die eruit willen. Dromen die op joú wachten om gerealiseerd te worden. Alles wat in jou zit dat je wilt brengen. De wereld die wacht op jouw leiderschap, jouw contributie.

Weten waar je heen wilt, en dat verlangen voeden, laat je vliegen en maakt je grootste verlangens waar.

 

En-en mindset: overvloed

Deze twee polariteiten lijken soms tegengesteld. In een of-of mindset, en dat is grotendeels wat onze wereld voorleeft, ben je of gelukkig nu, mag je niet klagen en moet je dus tevreden zijn. Óf ben je ambitieus en jaag je voortdurend naar meer en beter, is nu nooit goed genoeg.

In een en-en mindset zijn het twee uiteinden op dezelfde schaal, waar we eeuwig tussen heen en weer bewegen. Juist door de beide polen, en die spanning daartussen, kan het stromen, komt er beweging, kun je de ene keer rusten en de andere keer doorpakken. Kun je verstillen en je verlangen laten rijpen, intappen op intuïtie en inspiratie, én dan weer snelheid maken, volop creëren en meer voor elkaar krijgen dan je had durven dromen.

Waar je ook bent op die schaal, het is altijd precies goed. Zolang je maar in die beweging blijft.

 

Natuurlijke flow laat je stralen

Als vrouw heb je die wijsheid, dat vertrouwen en dat vermogen, van nature. Jouw wezen, je lichaam, je zijn, snapt de natuurlijke beweging in cycli en kringloop. Je wéét dat groei niet lineair is maar in fases gaat. Dat er na expansie een terug-naar-binnen komt. En andersom. Dat er een ritme en een flow is waar je op kunt intunen.

Dat is jouw natuurlijke kracht. Als je die kracht ontsluit, wordt 2021 vanzelf jouw jaar en ben je de mooiste versie van jezelf. Moeiteloos, stralend en vloeiend.

Hoe kun je die beide combineren en aan elkaar verbinden?

 

1. Wees je bewust van waar je nu bent

Als de beweging tussen de beide polen een lemniscaat is, een oneindige stroom, waar ben je dan nu? Ben je in de beweging naar rust, naar binnen, naar jezelf, zoals de natuur in de winter? Of ben je op een piek, volop aan het creëren, samen aan het werken, aan het expanderen? Of zit je er ergens tussenin, en naar welke pool beweeg je dan?

 

2. Voed dankbaarheid en geluk nu

Wil je meer geluk en rust ervaren in het nu? Kijk eens terug over de laatste 5 jaar. Waar ben je nu ten opzichte van 5 jaar geleden? Welke dromen en verlangens zijn er allemaal werkelijkheid geworden? Wat heb je gecreëerd? Hoe ben jij gegroeid? Voel hoe dankbaar, blij, gelukkig je daarmee bent, in het nu.

Creëer een vast moment iedere dag om die dankbaarheid te laten groeien. Dankbaarheid is de meest krachtige emotie die gekoppeld is aan geluk. Dat is niet soft, dat is slim. Dankbaarheid en depressie kunnen niet samen bestaan. Het zijn letterlijk andere gebieden in je hersenen en andere energieën die je in beweging zet. Dankbaarheid laat als vanzelf flow stromen. Het zet je verlangens in beweging.
Dus waar ben je dankbaar voor in het nu? In je persoonlijke leven? In je werk? Over jezelf? Voel die dankbaarheid. Juist voor alle kleine dingen. De plek waar je leeft. De kansen die je hebt. De lucht die je inademt. De zon op je huid.

 

3. Laad je verlangen

Geef het vuur, aandacht, energie. Waar verlang je naar? Voel dat in heel je lijf. Ga dat doen. Wil je meer verbinding? Lach naar iedere vreemde die je tegenkomt op straat. Wil je meer vreugde? Ga spelen. Wil je meer beweging? Ga wandelen. Voel je verlangen, en ga het dan creëren. Op de beste manier die je nu, vandaag, kunt doen. En vier dat vervolgens weer!

 

Als je uitgaat van wat er nu al in overvloed is, en dat inzet om een verschil te maken, breidt het zich uit.

Als je najaagt wat er niet genoeg is, wordt het minder.

Alles wat je wilt, is er nu ook al. In jou, om je heen, in je leven. Gebruik dat, en dan is het een springplank voor je verlangen en de acties die je neemt het komende jaar.

 

Ik wens je een geweldige zondag toe!

Tot volgende week,

Warme groet,

Alijne