fbpx

Wat hebben we als vrouwen nodig om persoonlijk en in ons werk te thriven?

Hoe kun je nu echt floreren, leven en werken vanuit je kracht, vol betekenis en met voldoening?
Hoe kun je impact maken vanuit je authentieke feminiene kern en toch ook bij jezelf blijven?

Hoe kan het anders?

Als deze vragen door jouw hoofd spelen, is deze blog voor jou.

Vaak zijn we in ons dagelijks leven zo hard aan het werk om alles te managen, aangehaakt te blijven, de sneltrein bij te benen, alles te faciliteren thuis en in onze functies, er te staan als daadkrachtige powervrouw, dat we maar moeilijk kunnen afschakelen en tijd nemen voor onszelf. En voor je het weet, raak je de verbinding met jezelf kwijt.

We zijn zo bezig met alles wat van ons verwacht wordt, ook wijzelf, dat we vaak behoorlijk doorgaan in die doe-energie. Teveel masculiene kracht van doorpakken, daadkracht, getting things done, schouders eronder brengt ons uit balans.

Als vrouw weet jij als geen ander dat er ook die andere kant is. Je feminiene kracht, die je laat vertragen, luisteren, creativiteit laat stromen en ruimte maakt voor verbinding. Die niet forceert, maar laat ontstaan.

Vaak kijken we naar het feminiene als tegenhanger van masculien. Om op adem te komen, bij te tanken, te herstellen. Vertragen zien we als rust nemen na de actie. Zachtheid als niks doen, overgave als opgeven.

Maar feminiene kracht is creatiekracht. Eigenlijk zijn het twee uiteinden op hetzelfde continuüm. Waarbij onze dagelijkse wereld vooral is gebouwd op en voor de masculiene kant, en voor vrouwen, maar ook voor mannen, de feminiene kant ondergesneeuwd, maar o zo belangrijk is.

Gegrond in je feminiene kracht, wordt vertragen niet op adem komen, maar de ruimte en voedingsbodem waarin een idee kan ontkiemen en iets prachtigs kan groeien.

Luisteren, intunen, aanvoelen, inspiratie toelaten, verbinden en dán in actie komen.
Dat levert impact op, betekenis en voldoening, terwijl je volledig present bent, verbonden én bij jezelf. Zodat je bewust kunt kiezen wat jij wilt, weet wat je behoeften zijn en je grenzen, je kunt vertragen en versnellen, en je helderheid hebt over wie jij bent.

Leven, werken en impact creëren vanuit je authentieke feminiene kracht is de basis om te floreren met vreugde, gemak, sprankeling en voldoening.
Voel je het verschil?

Dus hoe kan het anders?

Dat is mijn queeste van de afgelopen 15 jaar. Hoe werkt dit, voor andere vrouwen, voor mij? Wat werkt wel en wat niet? Wat zijn de gemene delers, en hoe is dat te vertalen naar vrouwen zoals jij en ik? Ambitieuze vrouwen van nu die een rijk leven hebben, hun mannetje staan in de everyday sneltrein maar zichzelf verliezen en voelen dat ze meer in zich hebben dan ze laten zien? En wat is er in breder opzicht nodig, in het ‘systeem’?

Ik zie dat meer ruimte voor feminiene kracht en waarden een stap is in de richting van meer balans. Een andere manier van kijken naar succes, leiderschap, carrière, wat waardevol en betekenisvol is, hoe we omgaan met de natuur, onze planeet en elkaar.

Dat begint bij onszelf. Wij zijn in de eerste plaats degenen die onze eigen vrouwelijke kracht weer de ruimte mogen geven. Dat geldt overigens voor vrouwen en mannen.

Als meer vrouwen vanuit hun vrouwelijke kern en wijsheid gaan leven en leiden, heeft dat effect op alles om ons heen. Het ontsluiten van de potentie van vrouwen ontvouwt mogelijkheden die er voorheen niet waren. Onze diepere verlangens gaan altijd over het grotere geheel. Gegrond in feminiene kracht, en in balans met het masculiene, wordt vreugde, schoonheid en verbinding mogelijk.

Zoals we nu leven en werken is immers ook maar bedacht. Om precies te zijn bedacht door mannen, voor mannen, gebaseerd op masculiene waarden. Wij zijn nog maar de eerste, hooguit tweede generatie vrouwen die de professionele mogelijkheden heeft die wij hebben. En we zijn ingestapt in de masculiene wereld die we kennen.

Maar wie zegt dat dat voor ons werkt? Dat wat de afgelopen honderden jaren heeft gewerkt, ook het juiste is voor de toekomst? Wie zegt dat het zo moet blijven?

Er ligt een handschoen. We staan aan de voet van grote veranderingen. Een paradigma shift. En het is aan ons die handschoen op te pakken en uit te vinden hoe het anders kan. Zodat masculien en feminien in balans zijn en in synergie floreren. Te beginnen bij onszelf.

Wil je daarover sparren of gewoon eens een goed gesprek voeren?

Wees van harte welkom!

Warme groet,

Alijne