Ik wens je een prachtig, inspirerend, sprankelend nieuw Jaar!

Misschien is het iets tussen mijn oren, misschien voelt mijn lijf het lengen van de dagen, maar met Nieuwjaar gaat mijn energie weer omhoog, gaan de ideeën stromen en krijg ik al zin in alles dat op me ligt te wachten!
Het begin van het nieuwe Jaar is zo’n beloftevolle tijd. Alles ligt open, alles is mogelijk. 
Ik wens je veel inspiratie toe, met mooie intenties en beloftes die je allemaal waar mag maken het komende jaar!

Waar verlang jij naar?

Voornemens, het is een dingetje in deze tijd.
Veel liever stel ik mezelf de vraag ‘Waar verlang ik naar?’ Hoe vaak stellen we onszelf die vraag? Niet wat neem je je voor, of wat zou je willen? Maar waar verlang je naar? Ik vind het superfijn om een laag dieper te gaan en de pure verlangens te ontdekken die in mijn onderbewuste sluimeren. Je weet wel, zo’n verlangen dat je laat tintelen, waarvan je groter lijkt te worden, dat je laat opvullen met vreugde en waarvan je vanzelf gaat stralen. Waarvan je niet kunt wachten ermee te beginnen, wat je ook tegenkomt en hoe het ook afloopt.

Alles begint met verlangen. Het is de meest krachtige motor achter succes, blijkt uit onderzoek. Dat komt, omdat verlangen het begin is van creatie.
Verlangen is eigenlijk potentie die erop wacht tot uiting te komen. Dat is anders dan iets willen (wat te maken heeft met iets krijgen) of je iets voornemen (wat te maken heeft met proberen), of met wensen (wat te maken heeft met hopen). Hoewel met voornemen, wensen of willen natuurlijk niets mis is, zit er ook een zweem afwachtendheid in. Het is maar de vraag of je het krijgt en of het lukt, en dat hangt af van iets buiten jou. Verlangen zet creatie-kracht in gang. En door te creëren neem je het heft in eigen hand en dat voelt direct krachtiger. Ook al weet je nog niet exact in welke vorm het werkelijkheid gaat worden.

In het boek de Creatiespiraal van Martinus Knoope las ik de volgende zin: “Je verlangens zijn de voorbodes van wat je daadwerkelijk in staat bent te realiseren in deze wereld.”
“Je verlangens zijn de voorbodes van wat je daadwerkelijk in staat bent te realiseren in deze wereld.”
Deze zin is mijn leidraad geworden. Het geeft vertrouwen in wat er mogelijk is. Je hebt alles al in huis. En ja, het is mogelijk. Ook al weet je niet hoe, wanneer of wat precies. Sindsdien neem ik mijn diepste verlangens heel serieus en gebruik ik ze als kompas.

Verlangen van binnenuit

Met het helder krijgen van je verlangen, kun je een intentie maken voor het komende jaar. Of de komende periode. Je zet voor jezelf als het ware neer wat je wilt realiseren. Daarmee start je de creatie, want door eraan te denken en het je voor te stellen, heb je het in je binnenwereld al gecreëerd. Door die intentie op te schrijven, zet je het neer.
Een van de belangrijkste dingen als je een intentie maakt, is dat het je energie geeft. De meest krachtige verlangens zijn de verlangens die uit ons diepste zelf komen en energie geven. De verlangens waar je blij van wordt.
Heel vaak maken we onze voornemens in de vorm van doelen, en zit er een ‘moeten’ achter. Het worden als het ware targets. En daarmee verdwijnt alle energie. Zodra er iets tegenzit, blijf je hangen.
Onbewust is een intentie vaak gebaseerd op de overtuiging dat er iets is dat niet goed genoeg is en gecorrigeerd zou moeten worden (afvallen, meer sporten is daar vaak een voorbeeld van). De vraag is of dat echt verlangens zijn die uit jouzelf komen, of dat ze eigenlijk bij je omgeving horen. Je moeder die vindt dat je iets aan jezelf moet doen, je vader of je baas voor wie je je wilt bewijzen en succesvol wilt zijn, je vriendinnen voor wie je niet onder wilt doen, etc.
Ook komen verlangens vaak voort uit angst om iets te missen. Als je het komend jaar niet gaat werken aan je relatie, blijf je misschien wel over en de klok tikt door. Als je nu geen promotie maakt, mis je de boot. Hoewel dit volkomen terechte aannames kunnen zijn, is ook hier de vraag of het daadwerkelijk je pure verlangens zijn op dit moment.
Het verlangen waar je je op wilt richten, geeft je energie, maakt je blij, laat je letterlijk verlangen naar hoe het zou kunnen zijn. Je kunt niet wachten ermee te beginnen! Hoe irrationeel of hoe onhandig op dit moment misschien ook. Want daarin zit de meeste kracht en dus de meeste kans van slagen.

De 8 gebieden van Verlangen

Uit onderzoek onder vrouwen en naar vrouwelijk leiderschap, blijkt dat er 8 gebieden zijn die voor vrouwen het meest impact hebben op hun gezondheid, geluk en succes. Als je focust op deze gebieden, voel je je in balans, gelukkig, vreugdevol en ervaar je innerlijke rust en succes.
Als je deze gebieden doorleest, vraag jezelf dan af: waar verlang ik naar op dit gebied? Hoe zou je willen dat het is? Hoe ziet dat eruit? Wat is er niet, dat je wel zou willen? Voel dat verlangen, dompel er als het ware in onder. Adem rustig door, alsof je dat verlangen helemaal inademt. Voel wat je voelt, misschien in je lichaam, in woorden, in beelden. Alles is goed. 
  • Fysieke gezondheid (bijv. ziekte/ gezondheid, vitaliteit, energie, stress, uitstraling, uitgerust zijn, vertrouwen en thuis zijn in lichaam)
  • Mentale, emotionele gezondheid (bijv. echt gekend en erkend worden, je gezien en gehoord voelen, jezelf durven laten zien, mate van zelfvertrouwen, zichtbaarheid, authenticiteit)
  • Relaties (liefde en partnerschap, vriendschappen, gezin, familie, contact, intimiteit, ook het verlangen naar relaties die je laten groeien, waarin je helemaal jezelf kunt zijn)
  • Werk (manier om geld te genereren, inkomen, werkomgeving, dagbesteding, Het kunnen uitleven van je talenten en kwaliteiten)
  • Overvloed (comfort en ontspanning in alle gebieden en zeker ook financiën, alles hebben wat je nodig hebt, weten dat er voldoende is voor iedereen, ook gevoel van tekortkomen, te weinig tijd hebben, gebrek)
  • Plezier, spelen en creativiteit (vrije tijd, speelsheid, plezier maken, cursussen, reizen, leuke dingen doen, zelfzorg, genieten van het leven)
  • Zingeving (bijv. het gevoel van betekenis te zijn, groei en ontwikkeling, volgen van opleidingen, waarde geven en bijdragen, spiritualiteit, connectie tot een groter geheel)
  • Impact en leiderschap (de invloed die je wilt hebben, de impact die je wilt maken, de terreinen waar je voelt dat je geroepen wordt op te staan en een leidende rol te spelen, klein of groot)

Voel ook hoe groot de energie is die op de gebieden zit. Waar voel je het verlangen het sterkst? 

Het helpt om je op dat gebied te focussen. Kies het gebied uit waar je het sterkste verlangen voelt. Dat is het gebied waar het ‘het rijpst’ is om te slagen. Je zult merken, dat de andere gebieden daardoor vanzelf in beweging komen. 
​Wil je het nieuwe jaar goed beginnen en meer met je diepste verlangen en je innerlijk kompas doen? Wil je op en top in balans zijn en blijven, je eigen weg creëren, succesvol zijn en meer uit jezelf halen? Wees van harte welkom bij Vrouwenkracht Thrive programma vanaf 8 februari. Er is nog plek!

Woon je in de buurt van Tilburg? Vanaf 12 februari leid ik bij yogastudio Eigentijdz in Dongen een serie van 9 lessen Feminine FlowXXL yoga. Voor vrouwen die meer in hun lijf willen zijn, willen voelen, met hun lichaam willen doen en in zijn voor op en top vrouwelijke yoga, meditatie en sharing. Lees hier meer >

Ik hoop dat je er veel aan hebt. Op jouw beste jaar ooit!
✨💖


Warme groet,

Alijne